Venäjä: Nuori anarkisti kuoli pommi-iskussa FSB:tä vastaan

Categories:
Localizations:

Arkhangelskin alueenlla sijaitsevan FSB:n direktoraatin sisäänkäynnillä tapahtui räjähdys keskiviikkona 31. lokakuuta 2018 kello 08:82. Anarkistikapinallinen Zhlobitsky Mikhail Vasilyevich, joka käytti Telegram-sovelluksessa nimeä Valerian Panov, räjäytti itsensä.

Tämän on ensimmäinen kerta 19 vuoteen, kun anarkistit hyökkäävät tälla tavoin Venäjän turvallisuuspalvelu FSB:tä vastaan. Uusi Vallankumouksellinen Vaihtoehto -ryhmä hyökkäsi vuonna 1999 FSB:n kimppuun Moskovassa. Toveri menehtyi räjähdyksen seurauksena, haavoittaen kolmea FSB:n jäsentä.

Seitsemän minuuttia ennen hyökkäystä Valerian jätti viestin yhteen anarkistien chäteistä Telegramissa. Siinä hän kuvasi syitä teolleen:

Toverit, FSB:n rakennuksen luona Arkhangelskissa tapahtuu nyt terrorihyökkäys, josta otan vastuun hartioilleni. Syyt ovat teille selviä. Koska FSB tehtailee väärennettyjä tapauksia ja kiduttaa ihmisiä, päätin ryhtyä toimiin. Kuolen todennäköisesti räjähdyksessä, koska räjäytän pommin itse napista painamalla. Teidän on näin ollen levitettävä tietoa terrorihyökkäyksestä: kuka sen teki ja mistä syistä.

Tavallaan, vähän kaiken takia. Toivon, että etenette järkkymättä ja kompromisseja tekemättä kohti tavoitettamme. Valoa teille, anarkistisen kommunismin tulevaisuudelle!

Painamme päämme toverimme sankarillisuuden edessä. Emme tavanneet kasvokkain, vaan viestinnän kautta. Hän jätti mielikuvan itsestään älykkäänä ja hyvin varautuneena henkilönä, joka ei sortunut apatiaan. Hän pyrki menemään pidemmälle kuin mihin nyt valtavirtaa oleva virallisen opposition suo.

Me olemme pahoillamme, että meillä ei ollut muuta mahdollisuutta. Ei muuta tapaa tehdä enemmän vahinkoa vihollisemme vahingoittamatta itseämme.

Oli miten oli, hän eli sen mukaan minkä ajatteli olevan oikein, ja kuoli sankarina kamppailussa yhteisten ihanteiden puolesta.

Kuten kurdit sanovat – Şehid namirin! Sankarit eivät kuole!